Egyre népszerűbbek az újrafelhasználható élelmiszercsomagolók

A piac növekedésének kulcstényezője a fenntartható élelmiszercsomagolás iránti növekvő kereslet.

Az egyszer használatos nejlon zacskók, az alufólia, folpack és az összes műanyag élelmiszercsomagolás komoly környezetvédelmi problémákat okoznak.
Ezeknek az anyagoknak a lebomlása nagyon sokáig tart – több száz évig-, ami környezetszennyezést eredményez.

Egyre többen látják a problémát és egyre többen igyekeznek tudatosan vásárolni. A vásárlók igénylik azokat az élelmiszercsomagolási megoldásokat, amelyek komposztálható nyersanyagokat és környezetbarát termékeket használnak fel a gyártási folyamat során. Ennek eredményeként megnőtt a környezetbarát csomagolóeszközök, például a méhviaszos élelmiszercsomagolók iránti kereslet.

A 2019 júniusában elfogadott egyszer használatos műanyagokról szóló (EU) 2019/904 irányelv, valószínűleg elősegíti a piaci növekedést.

A BEEEM méhviaszos élelmiszercsomagolás környezetbarát, tartós alternatívája a műanyag csomagolásnak. Jelentősen csökkenthető a használatukkal a kommunális hulladék mennyisége. A családok általában kenyér, rágcsálnivalók, sajt, zöldségek, gyümölcsök és más ételek csomagolására használják.

Az általunk végzett felmérés eredménye alapján jól látszik, hogy a vásárlók törekedenek a környezettudatos vásárlásra. A megkérdezettek több, mint 90 százaléka szívesebben vásárol olyan üzletben, ahol elérhetők környezetbarát termékek. A környezetbarát termékekre a megkérdezettek közel 70 százaléka többet is hajlandó költeni. A megkérdezettek 58 százaléka az elmúlt félévben többször is vásárolt környezettudatos terméket, 38 százalékuk, pedig legalább egyszer.

Küldj nekünk üzenetet!

Kérjük fogadd el az Adatkezelési feltételeket!

Kapcsolat

Email:

kapcsolat@beeem.hu

Telefon:

+36 20 517 3416