Használd helyesen a hűtőt!

Belegondoltatok már, hogy milyen szerencsés korban élünk? Hogy miért? Mert van hűtőszekrényünk 🙂 Az élelmiszerek eltarthatóságában nagyon nagy segítségünkre van a hűtőszekrényünk. Hogyan tárolnánk a tejet, a húst? Ugye milyen jól esik nyáron egy hideg dinnyeszelet?...
Mi legyen a maradékkal?

Mi legyen a maradékkal?

A kukába kerülő élelmiszer hulladék nagy része a maradék. Egy kis kreativitással azonban könnyedén csodás ételt varázsolhatunk belőle az asztalra. Most négy mennyei receptet osztunk meg veletek Biromakonyham tollából. Próbáljátok ki Ti is! A Bírom a konyhám ötlete...

Sokáig friss élelmiszer – tárold helyesen

Ha a megvásárolt élelmiszereket helyesen tároljuk, sokkal kevesebb étel kerül a szemétbe. Egy kis tudatosság és odafigyelés sok pénzt spórol meg nekünk, a környezetet pedig tehermentesíti. Sajtok A sajtok legjobb barátja a BEEEM méhviaszos kendő és zsák. A méhviasz...
Bevásárló lista és heti recept tervező

Bevásárló lista és heti recept tervező

Az étel pazarlás csökkentése mindannyiunk feladata.  Egyik legjobb módja, ha annyi ételt vásárolunk, amennyire valóban szükségünk van. Persze tudom mi az első gondolatotok. “Könnyű ezt mondani! De mégis hogyan?” Tervezd meg a heti menüt! Rendkívül...

Európai Hulladékcsökkentési Hét

Az Európai Hulladékcsökkentési Hetet minden év november utolsó hetében rendezik. A kezdeményezés 2009-ben indult, a résztvevők a tudatos hulladékgazdálkodásra, a hulladék keletkezésének megelőzésére, a keletkezett mennyiség csökkentésére hívják fel a figyelmet....
Eper lekvár

Eper lekvár

Az én olvasatomban a zero waste életmód része, hogy igyekezzünk minél kevesebb kész terméket megvásárolni. Mint régen a szüleink és a nagyszüleink, csak ez nekik a mindennapjaik része volt. Az eper nálunk az egyik kedvenc Sokat főztünk be anyukámmal és a tesóimmal....