Az élelmiszerek eltarthatóságában nagyon nagy segítségünkre van a hűtőszekrényünk. Hogyan tárolnánk a tejet, a húst? Ugye milyen jól esik nyáron egy hideg dinnyeszelet?

Tárold helyesen az élelmiszert
Sajtok, felvágottak helye a hűtőben
Azokat az élelmiszereket helyezd a középső polcra, amiket fogyasztásra készen szerzel be. Sajtok, felvágotta, szalámi, joghurt, tejtöl. Természetesen fontos, hogy legyenek becsomagolva, letakarva. A felbontott tejfölös, joghurtos doboznál használhatsz BEEEM méhviaszos kendőt is.
Maradékok
Itt tárold a felbontás után hűtést igénylő termékeket és az ételmaradékokat. Mielőtt a hűtőbe teszed a maradékot hagyd kihűlni. Csak szobahőmérsékletű ételt tegyél a hűtőbe. Mindig tedd edénybe a maradékot, ne a lábasban, fazékban tárold. Praktikus is, hiszen így kevesebb helyet foglal és a nagy edények lehűtése energiaigényes.

Fagyassz!
Fagyaszd le a maradékot. Jól jön, amikor nincs időd vagy kedved főzni.
Nem mindent fagyaszthatsz le. A főtt tojást vagy a sült krumplit ne tedd be a fagyasztóba.
Lefagyaszthatod viszont a főzelékeket, leveseket. A húsleves levét mindenképp jó lefagyasztani, mert ha alaplére van szükséged, nem kell megfőznöd, hanem csak ki kell venned a fagyóból.
Rántott hús fagyasztása
A sült és a főtt húsok is fagyaszthatók. A sült húsokat kiolvasztás után sütőben melegíts fel, így újra ropogós lesz.
Tészták, rizs
Ha túl sok tésztát főztél a maradékot le tudod fagyasztani. Hűtsd ki teljesen, önts rá egy kis olivaolajat. A kiolvasztáskor először tedd át a fagyasztóból a tésztát a sima hűtőbe, majd forrázd le.
Fagyaszthatók a rizs, a rizses hús is.
Sütemények, nyers tészták
Karácsony, nagyobb ünnepek, szülinapok után megmaradt süteményt tortát kiporcizóva fagyaszd le. Szobahőmérsékleten olvaszd ki. Ugyanolyan finom lesz, mint frissen.
Apropó! Tudtad, hogy a BEEEM méhviaszos kendők a fagyasztásban is a segítségedre lehetnek? Olvasd el a korábbi cikkünket erről!