Belegondoltatok már, hogy milyen szerencsés korban élünk? Hogy miért? Mert van hűtőszekrényünk 🙂
Az élelmiszerek eltarthatóságában nagyon nagy segítségünkre van a hűtőszekrényünk. Hogyan tárolnánk a tejet, a húst? Ugye milyen jól esik nyáron egy hideg dinnyeszelet?

Tárold helyesen az élelmiszert

A nyers húst tárold az alsó polcon, zárt dobozban és igyekezz minél gyorsabban felhasználni. Ha nem tudod pár napon belül felhasználni inkább fagyaszd le. Fontos, hogy ne érintkezzen más élelmiszerekkel, pl. zöldségekkel, gyümölcsökkel

Sajtok, felvágottak helye a hűtőben

Azokat az élelmiszereket helyezd a középső polcra, amiket fogyasztásra készen szerzel be. Sajtok, felvágotta, szalámi, joghurt, tejtöl. Természetesen fontos, hogy legyenek becsomagolva, letakarva. A felbontott tejfölös, joghurtos doboznál használhatsz BEEEM méhviaszos kendőt is.

Maradékok

A maradékok helye a felső polcon vannak.

Itt tárold a felbontás után hűtést igénylő termékeket és az ételmaradékokat. Mielőtt a hűtőbe teszed a maradékot hagyd kihűlni. Csak szobahőmérsékletű ételt tegyél a hűtőbe. Mindig tedd edénybe a maradékot, ne a lábasban, fazékban tárold. Praktikus is, hiszen így kevesebb helyet foglal és a nagy edények lehűtése energiaigényes.

Fagyassz!

Fagyaszd le a maradékot. Jól jön, amikor nincs időd vagy kedved főzni.

Nem mindent fagyaszthatsz le. A főtt tojást vagy a sült krumplit ne tedd be a fagyasztóba.

Lefagyaszthatod viszont a főzelékeket, leveseket. A húsleves levét mindenképp jó lefagyasztani, mert ha alaplére van szükséged, nem kell megfőznöd, hanem csak ki kell venned a fagyóból.

Rántott hús fagyasztása
A sült és a főtt húsok is fagyaszthatók. A sült húsokat kiolvasztás után sütőben melegíts fel, így újra ropogós lesz.

Tészták, rizs
Ha túl sok tésztát főztél a maradékot le tudod fagyasztani. Hűtsd ki teljesen, önts rá egy kis olivaolajat. A kiolvasztáskor először tedd át a fagyasztóból a tésztát a sima hűtőbe, majd forrázd le.
Fagyaszthatók a rizs, a rizses hús is.

Sütemények, nyers tészták
Karácsony, nagyobb ünnepek, szülinapok után megmaradt süteményt tortát kiporcizóva fagyaszd le. Szobahőmérsékleten olvaszd ki. Ugyanolyan finom lesz, mint frissen.

Nyers tésztákat is érdemes a fagyasztóba tenni. Akár előre lehet dolgozni karácsony előtt és a nyers tésztát a fagyasztóból kivéve felolvasztás után már csak ki kell sütni.

Apropó! Tudtad, hogy a BEEEM méhviaszos kendők a fagyasztásban is a segítségedre lehetnek? Olvasd el a korábbi cikkünket erről!

Küldj nekünk üzenetet!

Kérjük fogadd el az Adatkezelési feltételeket!

Kapcsolat

Email:

kapcsolat@beeem.hu

Telefon:

+36 20 517 3416