A műanyagok ipari termelése 1938-ban kezdődött. A lebomlási idejük 200-1000 év. Ha a minimális lebomlási idővel számolunk is, akkor az elsőként gyártott műanyag eszközök még mindig valahol itt vannak. A műanyag bejut a talajba, a folyóvizeinkbe, az óceánokba. Nem csak akkor okoz bajt, amikor a teknős belegabalyodik, hanem akkor is amikor már nem is látjuk. A mikroműanyag is maradandó problémákat okoz. Változást okoz a genetikában, csökkenti a szaporodási képességet. Bekerülve a táplálékláncba felhalmozódik az élőlényekben.
A világon éves szinten több, mint 300 millió tonna (!) műanyagot gyártanak.
Hogyan tudjuk csökkenteni a hulladék hegyeket? Sokan azt a választ adják erre, hogy szelektíven kell gyűjteni a szemetet.

A szelektív hulladékgyűjtés során a különböző anyagú szemetet/hulladékot külön kezeljük. Külön szemetesben gyűjtjük már lakásban, és kimosva külön tároljuk, majd a szelektív hulladékgyűjtőbe helyezzük.

Az újrahasznosításnak két kategóriája van. Az egyik az értéknövelő, a másik pedig az értékcsökkentő újrahasznosítás.

Mi a különbség? Az értéknövelő újrahasznosításnál korlátlan számú és azonos típusú és minőségű termék gyártása történik. Ilyen például az üveg.
Az értékcsökkentő újrahasznosítás során rosszabb minőségű termék készülhet. Például PET palackból nejlonzacskó készül. Így egy idő után nem hasznosítható az anyag.

A szelektív hulladékgyűjtés nem rossz megoldás viszont a legjobb hulladék az, ami nem is keletkezik.
A BEEEM méhviaszos termékei biológiailag lebomlóak és komposztálhatók.
Nem kell külön gyűjteni, nem kell speciális helyre küldeni. Nincs semmi bonyolult folyamat.

A BEEEM méhviaszos termékek természetes alapanyagokból készülnek. Fontos, hogy komposztáld és ne tedd a kommunális hulladék közé. Termékeink természetes anyagokból készültek, ezért elhasználódás után újra képesek a természetes körforgás részévé válni.

Ha van egy kis kerted, készíts komposztálót. Ha lakásban élsz nézz körül a piacon, remek komposztálókat lehet vásárolni.
A modern hulladék lerakókban oxigén hiányos a környezet, így a lebomlás lassú folyamat. Ezért nagyon fontos a komposztálás.
A komposztálással rendkívül jót teszel a környezetednek és magadnak is. A háztartási hulladék harmada komposztálható, így jelentősen tudod csökkenteni a kommunális hulladék termelésedet. A növényeid nagyon hálásak lesznek érte és még a pénztárcádnak is jót teszel, mert nem kell venned virágföldet 🙂

Küldj nekünk üzenetet!

Kérjük fogadd el az Adatkezelési feltételeket!

Kapcsolat

Email:

kapcsolat@beeem.hu

Telefon:

+36 20 517 3416