Hulladékmentes tippek a mindennapokra – Középpontban a környezettudatosság!

Zero Waste tippek a Zero Waste életmódhoz

Hulladékmentes háztartás– Így leszel tudatos vásárló!

Miért központi kérdés a hulladékmentes élet? Gigantikus hulladékszigetek a tengerekben, óceánokban. Iszonyatos mennyiségű műanyag hulladék az élelmiszeriparban. Csak néhány elrémisztő példa, miért tartom fontosnak a környezettudatos életmódot. Talán még nem késő tenni a Földünkért!
Ebben a blogbejegyzésben összegyűjtöttem 66 tippet, hogyan tudod a műanyagfelhasználást csökkenteni a háztartásodban:

Csomagolásmentes bevásárlás

Hulladékmentes vásárlás

Keresd a lakhelyed környékén a csomagolásmentes üzleteket, piacokat! Nagyon sok élelmiszer esetében teljesen felesleges az extra csomagolás. Gondolj bele, évekkel ezelőtt a paprikát hármas egységcsomagban, műanyag zacskóban becsomagolva vásároltad? Ugye nem? A legnagyobb probléma az, hogy ez a csomagoló anyag teljesen biztosan a szemetesben végzi, semmire nem tudod később sem felhasználni.

Használj hálós zsákot bevásárláshoz a nylon zacskó helyett

Tarts mindig magadnál vászontáskát! Nemcsak a környezetet, hanem a pénztárcádat is kíméled. Kenyérzsákunkba bele tudod vásárláskor a pékárut tenni. LINK! A hentespultnál a felvágotthoz sem kell csomagolást kérned, használhatod a méhviaszos kendőnket. LINK! Nylon zacskó helyett a zöldséget, gyümölcsöt pamutzsákokba rakhatod. Én már hosszú ideje ezt teszem és nagyon büszkén fogadom a pénztárnál a kérdéseket a többi vásárlótól

Vásárold a joghurtot, sajtot, tejet üvegben!

Keress olyan beszerzési forrást, ahol üvegben árulják a tejfölt, tejet, joghurtot. Emlékszem még, gyerekkorunkban a tejtermékeket üvegben vásároltuk termelőtől vagy a közértben. Nem győzöm hangsúlyozni, vissza a gyökerekhez! Kérdezd csak meg a mai 65-80 éves korosztályt és máris hulladékmentes háztartásod van.

Kenyeret péknél veszünk!

A fenti állításnál tudok még jobbat: saját magunk sütjük! Egyrészt tudod mi van a kenyérben és az íze is más. Beletetted a lelked. Ha szupermarketben vásárolsz kérlek mellőzd a műanyag zacskóba csomagolt pékárut. Sem a pékárunak, sem a környezetnek nem tesznek jót a műanyag termékek.

Igyál csapvizet!

Ugye TE sem szeretsz cipekedni? A műanyag palackozott vizek hazacipelése mennyire értelmetlen! Állj át a csapvízre vagy vehetsz szénsavas vizet készítő készüléket. Hidd el, kifizetődik.

Műanyagmentes tárolóedényeket a konyhába!

Nálunk a tárolóedények üvegből ill. acélból készültek. Nem csak, hogy jól néznek ki, hanem műanyagmentesek is. Kedvenc beszerzési forrásom az egyik neves lakberendezési áruház. Lefagyasztanád a zöldségeket, gyümölcsöket? Használd a méretre vágható méhviaszos kendőinket. Akkorára vághatod amekkorára szeretnéd.

Konzervdobozos termékek helyett vásárolj üvegest!

A legtöbb konzervdoboz kívülről műanyaggal van bevonva. Ha már tartósított terméket vásárolsz, válaszd az üvegest. De a legjobb Neked és a környezetnek, ha saját magad készíted el az üveges lecsót, lekvárt, befőttet. A legtöbb rizikó kikerülve.

További tippekért, tanácsokért iratkozz fel Youtube csatornánkra!

Küldj nekünk üzenetet!

Kérjük fogadd el az Adatkezelési feltételeket!

Kapcsolat

Email:

kapcsolat@beeem.hu

Telefon:

+36 20 517 3416