A klímaszorongás, az új lelkibetegség.

Egyre többen küzdenek depresszióval a klímaváltozás miatti jövőkép illetve a jövő bizonytalansága miatt. Folyamatosan kapjuk a híreket, hangzatos szalagcímek hirdetik, hogy végünk van.

Megengedhetjük-e magunknak, hogy pánikoljunk és ezzel időt veszítsünk? Nem.

Valahol, valamikor olvastam, hogy egy nagymama kapálást javasolt, a narancsbőre miatt depresszióval küzdő hölgynek. Ezzel csak arra akarok utalni, hogy nem kétségbe kell esni, hanem cselekedni. Nem elég olvasgatni a témáról, sajnálkozó és kesergő hozzászólásokat írni, hanem tenni kell. Igen, nekünk.

Sokan azzal hárítanak, hogy a “nagyoknak” kell lépniük, a politikusoknak, a nagyvállalatoknak. Pedig mi vagyunk a döntéshozók. Mi vagyunk a fogyasztók. A nagyvállalatok olyan termékeket és olyan formában fognak előállítani, amire kereslet van, és mi vagyunk a kereslet.

Persze igyekeznek minket befolyásolni, meg is tették és továbbra is fognak. Nem lehet őket ezért hibáztatni. Önmagunkat kell, hogy hagytuk, hagyjuk magunkat megvezetni.

Gondold át, hogy mit és hogyan vásárolsz. Biztos, hogy szükséged van a sokadik felsőre? Kell az Amazonról a sok „biszbasz”? Ugye, hogy nem?

Engedj el kényelmes szokásokat. Nem kell mindent egyszerre és nem kell nagyszoknyás parasztasszonnyá vagy hippivé válnod. Haladj lépésről lépésre. Hidd el a környezettudatos életmód nem is nehéz, rá fogsz jönni, hogy sok olyan dologhoz ragaszkodtál eddig, amikre nem is volt igazán szükséged.

Ezért jött létre a Beeem is. Szerettem volna az otthoni élelmiszer csomagolást hulladékmentessé tenni. Azonban nem találtam olyan terméket, ami passzolt a mi stílusunkhoz, így létrehoztam egy olyan termékkollekciót, amit nem csak azért szeretek használni, mert környezettudatos, praktikus és sokkal kevesebb szemetet termelünk a használatával, hanem azért is mert szép. És bizony ez is jót tesz a lelkemnek 🙂

Küldj nekünk üzenetet!

Kérjük fogadd el az Adatkezelési feltételeket!

Kapcsolat

Email:

kapcsolat@beeem.hu

Telefon:

+36 20 517 3416