A méhviaszos kendők használatával jelentősen tudjuk csökkenteni háztartásunkban a kommunális hulladékot.

Méhviaszos kendőkben tárolhatsz sajtot, félbevágott citromot, szeletelt almát vagy egyéb zöldséget és gyümölcsöket. Egy nagyobb méretű méhviaszos kendővel, mint a BEEEM L méretű kendője, akár egy fél dinnyét is letakarhatsz. Ötleteket meríthetsz a videóinkból is.

Letakarhatsz vele edényeket. Ha épp kerti partit tartasz, a szörpös vagy a limonádés kancsót takard le méhviaszos kendővel, hogy megóvd a bogaraktól. 

Ha méhviaszos kendőt használsz az élelmiszerek csomagolására, nem csak az alufóliától és a folpacktól mented meg a környezetedet, hanem -a méhviasz áldásos antibakteriális hatásának köszönhetően- kevesebb ételt is fogsz a jövőben kidobni. Ezzel a Földnek és a pénztárcádnak is kedvezel 🙂
Kiváló megoldás az edények letakarására, mert a méhviaszos kendő a kezed hőjétől megpuhul és rátapad az edény falára, felveszi a formáját. Letakarhatod vele a bontott tejfölös dobozt vagy joghurtos poharat.

Hogyan marad frissebb az ételed?

A méhviasznak antibakteriális, vírusölő, gombaölő, antioxidáns és parazitaölő tulajdonsága van. Így a lebomlási folyamat lassabban indul el. Ha félbevágsz egy almát, nagyon gyorsan megbarnul. Nem így, ha méhviaszos kendőbe csomagolod. A méhviaszos kendőbe csomagolt alma akár még másnap is friss és csak minimálisan barnul be.

A méhviaszos kendők, mint egy természetes héj védik az ételeidet. Gondolj csak bele. Sok sajtot viaszos csomagolásban árulnak már a boltokban is. Erre Te is használhatod. Kérd a boltban -de, a legjobb, ha termelőtől- a sajtot a méhviaszos kendődbe. Így otthon már csak annyi dolgod lesz, hogy beteszed a hűtőbe.

Az egyik legjobb teszt, ha pucolt mandarint vagy narancsot csomagolsz méhviaszos kendőbe. Ha megtisztítjuk ezeket a gyümölcsöket a héjuktól, gyorsan kiszáradnak. Méhviaszos kendőben azonban még másnap is puhák!

A DIY-BEEEM Méhviaszos keverék tömbünkkel, most Te is könnyen elkészítheted.

Amire szükséged lesz:

DIY-BEEEM Méhviaszos keverék
Pamutvászon
Cikk cakk olló
Reszelő
Sütőpapír

1. lépésként nagyon fontos, hogy a pamutvásznat mossuk ki.
2. Ha megszáradt a textilünk, cikk cakk ollóval vágjunk ki olyan méretet, amit használni szeretnénk. A méretre vonatkozóan vehettek ötletet a BEEEM Méhviaszos Szett méreteiről. Gondold át mire szeretnéd használni mielőtt kivágod. Szendvicset csomagolnál bele? Kalácsot? Zöldségeket vagy sajtot csomagolnál bele?
3. Tegyél egy tepsibe sütőpapírt, arra tedd rá a kivágott textiledet.

4. A DIY-BEEEM Méhviaszos keverék tömbből reszelj a textilre. M-es méretű méhviaszos kendőhöz, ez nálunk 26×25,5 cm, körülbelül 10 g méhviaszos keverékre lesz szükséged.
5. A lereszelt méhviaszos keveréket oszlasd el egyenletesen.
6. Alacsony fokozaton, már 60 fokon, körülbelül 10 perc alatt rá is olvad a méhviaszos keverék a textilre.

7. Vedd ki a tepsit a sütőből. Ha nem jutott mindenhová a méhviaszos keverékből, egy ecset segítségével oszlasd el vagy reszelj rá még és tedd vissza míg ráolvad.
8. Óvatosan vedd le a kész méhviaszos kendőt a sütőpapírról és akár a ruhaszárítón hagyd kihűlni. Vigyázz (!) miután levetted a szárítóról takarítsd meg a méhviaszos keveréktől, ha nem akarod, hogy a frissen mosott ruhák méhviaszosak legyenek 😉

A méhviasztól az anyag sárgás lesz, ettől ne ijedj meg.

A DIY-BEEEM Méhviaszos keverékkel készült méhviaszos kendők könnyen kezelhetők. Hajlékonyak, nem törik az anyag, így hosszabb az élettartamuk is.

A méhviaszos kendőket kézmeleg vízben tisztítsd. Tilos meleg vízben tisztítani! Ne használj oldószeres mosogatószert a tisztításához! Ne tedd mosó- vagy mosogatógépbe! A tisztításáról tanácsokat itt olvashatsz.

A DIY-BEEEM Méhviaszos keverék tömb kb. 80 gramm. Ez elegendő akár egy négy részes szett elkészítésére is. Persze a mennyiségek az anyag vastagságától és sűrűségétől függően változhatnak.

Távol áll tőled a “csináld magad”?

Ha szeretnéd csökkenteni a hulladék termelésedet és használnád a kendőket, de nem vagy DIY harcos, az oldalunkon több méretben is megvásárolhatod a méhviaszos kendőket. Ajánljuk, hogy próbáld ki a méhviaszos zsákjainkat is.

Küldj nekünk üzenetet!

Kérjük fogadd el az Adatkezelési feltételeket!

Kapcsolat

Email:

kapcsolat@beeem.hu

Telefon:

+36 20 517 3416