Gyönyörű padlizsánok nőnek a kertünkben
A három nagy kedvenc padlizsános ételünk a padlizsánkrém, a rántott padlizsán és a töltött padlizsán. A töltött padlizsán nálunk mindig hús nélkül készül.
Hozzávalók
4 db gomba
1 nagyobb vöröshagyma
só
bors
250 ml paradicsomszósz
1 db konzerv egész paradicsom
só
bors
oregánó
bazsalikom
reszelt mozzarella
BEEEM zsázsa mikrozöldség
Elkészítés
A padlizsánt megmossuk, a végét levágjuk és hosszában félbevágjuk. Vájjuk ki a közepét, úgy, hogy csónak formát kapjuk. Sózzuk meg és tegyük félre.
A hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk, adjuk hozzá a padlizsán belsejét és a felvágott gombát. Sózzuk, borsozzuk.
Öntsük fel a kétféle paradicsomszósszal. Ízesítsük oregánóval és bazsalikommal.
Ha a zöldségek megpuhultak kanalazzuk a padlizsán csónakokba.
Szórjuk meg reszelt mozzarellával és 200 fokos sütőben, légkeveréssel süssük míg a sajt megpirul.
Tálaláskor szórjuk meg zsázsa mikrozöldséggel. Jó étvágyat!