Gyors, finom vacsora vagy akár vasárnapi ebéd
Sokan félnek a rántott csirkemáj sütésétől, pedig nagyon egyszerű a titok. Sütés előtt egy villával szurkáld meg a májakat, olajban süsd és közben takard le fröccsenés gátlóval.
Hozzávalók
Rántott máj
liszt
tojás
prézli
olaj
Karfiolpüré
1 fej karfiol
só
bors
1/2 kispohár tejföl
szerecsendió
BEEEM zsázsa mikrozöld

Elkészítés
A májakat megmossuk, lecsepegtetjük és papírtörlővel leitatjuk a maradék vízcseppeket is.
A lisztet, tojást és a prézlit egy-egy tálba tesszük. A tojás felverjük villával.
A májat először lisztbe forgatjuk, majd tojásba és végül lisztbe.
A májakat forró olajban aranybarnára sütjük. Azért, hogy ne “durrogjon” sütés közben, sütés előtt villával szoktam megszúrkálni a májakat és biztos, ami biztos, fröccsenés gátlót is használok.
Papírtörlővel bélelt tálba szedjük.
A karfiolpüréhez rózsáira szedjük a karfiolt és sós vízben puhára főzzük.
Ha megpuhult botmixerrel vagy turmixgépben pürésítjük. Krémesre keverjük a tejföllel, ha szükséges sózzuk. Borsozzuk és ha szeretjük teszünk bele egy csipet reszelt szerecsendiót.
A BEEEM zsázsa mikrozöldből vágunk egy csipetnyit. A hajtásokat a talaj felett vágjuk le olló segítségével.
Tálaláskor szórjuk a karfiolpürére.
A zsázsa kellemes ízt ad a semleges ízű karfiolnak.
