Gyors, finom vacsora vagy akár vasárnapi ebéd

Sokan félnek a rántott csirkemáj sütésétől, pedig nagyon egyszerű a titok. Sütés előtt egy villával szurkáld meg a májakat, olajban süsd és közben takard le fröccsenés gátlóval.

Hozzávalók

Rántott máj

1/2 kg csirkemáj szív nélkül
liszt
tojás
prézli
olaj

Karfiolpüré

1 fej karfiol

bors
1/2 kispohár tejföl
szerecsendió
BEEEM zsázsa mikrozöld

Elkészítés

A májakat megmossuk, lecsepegtetjük és papírtörlővel leitatjuk a maradék vízcseppeket is.

A lisztet, tojást és a prézlit egy-egy tálba tesszük. A tojás felverjük villával.

A májat először lisztbe forgatjuk, majd tojásba és végül lisztbe.

A májakat forró olajban aranybarnára sütjük. Azért, hogy ne “durrogjon” sütés közben, sütés előtt villával szoktam megszúrkálni a májakat és biztos, ami biztos, fröccsenés gátlót is használok.

Papírtörlővel bélelt tálba szedjük.

A karfiolpüréhez rózsáira szedjük a karfiolt és sós vízben puhára főzzük.

Ha megpuhult botmixerrel vagy turmixgépben pürésítjük. Krémesre keverjük a tejföllel, ha szükséges sózzuk. Borsozzuk és ha szeretjük teszünk bele egy csipet reszelt szerecsendiót.

A BEEEM zsázsa mikrozöldből vágunk egy csipetnyit. A hajtásokat a talaj felett vágjuk le olló segítségével.
Tálaláskor szórjuk a karfiolpürére.

A zsázsa kellemes ízt ad a semleges ízű karfiolnak.

  • Zsázsa mikrozöldség ültetőcsomag

    990.00 Ft
    Kosárba teszem
  • Mustár mikrozöldség ültetőcsomag

    990.00 Ft
    Kosárba teszem
  • Brokkoli mikrozöldség ültetőcsomag

    990.00 Ft
    Kosárba teszem

A learatott mikrozöldséget tárold méhviaszos kendőben

Küldj nekünk üzenetet!

Kérjük fogadd el az Adatkezelési feltételeket!

Kapcsolat

Email:

kapcsolat@beeem.hu

Telefon:

+36 20 517 3416