Vegetáriánus recept nem csak húsmentesen étkezőknek

A mi zöldség fasírtunk gyors és egyszerű. A család egyik fele a vegetáriánus recepteket részesíti előnyben, a zöldség fasírt rendszeresen az asztalunkra kerül.

Köret nélkül is megállja a helyét. Mi tartár mártással nagyon szeretjük.

Hozzávalók

Zöldség fasírt

1 tojás
2 répa
1 cukkini
Hagyma
Zsemle

Bors
Bazsalikom
Paprika

Tartár mártás Dávid módra

2 dl tejföl
2 evőkanál majonéz

bors
1/2 kiskanál foghagyma krém
BEEEM mustár mikrozöld

Elkészítés

A zsemlét vízbe áztatjuk.
A hagymát felkockázzuk és egy kis olajon üvegesre pároljuk.
A cukkinit és a répát megpucoljuk.
Mindkét zöldséget nagylyukú reszelőn lereszeljük és hozzáadjuk a hagymához.
A zöldségeket a hagymához adjuk és megpároljuk.

Kicsit kihütjük, majd hozzáadunk egy tojást és a kinyomkodott zsemlét.

Fűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal, paprikával és kicsi foghagymakrémmel.

Sütőben sütjük. Légkeveréses sütőt 200 fokra melegítjük.

Evőkanállal kis halmokat teszünk egy sütőpapírral bélelt tepsire és oliva olajjal megkenjük vagy sprayvel befújjuk és körülbelül 20-25 perc alatt készre sütjük.

A tartármártáshoz a hozzávalókat a mikrozöld kivételével összekeverjük abban a tálban, amiben tálaljuk.
Tálaláskor megszórjuk mustár mikrozöldséggel, kellemes csípős ízt ad a mártásunknak.
TIPP: Ha szigorúan vegán vagy, a zöldség fasírtot készítsd tojás nélkül. Ekkor hagyd el a zsemlét is és helyette liszttel állítsd össze a zöldséges keveréket. A tartár mártáshoz pedig használj vega tejfölt és majonézt.

Küldj nekünk üzenetet!

Kérjük fogadd el az Adatkezelési feltételeket!

Kapcsolat

Email:

kapcsolat@beeem.hu

Telefon:

+36 20 517 3416