Brokkoli mikrozöldség ültetőcsomag

990.00 Ft

A mikrozöldségek kert nélkül is bárhol megtermelhetők és teli vannak hasznos tápanyagokkal. A learatott mikrozöldet tedd a salátádba, készíts vele tésztát vagy tedd a szendvicsedbe.

A mikrozöldségek rendkívül egészségesek. A lenti leírásban megtudhatod, hogy hogyan segít a brokkoli, hogy egészségesebb légy.

Receptek brokkoli

Leírás

A brokkoli mikrozöldekségek közül az egyik legkönnyebben és leggyorsabban termeszthető mikrozöld.

Nem csak ez a jó tulajdonsága, hanem az egészséges táplálkozás remek kiegészítője, hiszen, a brokkoli számos tápanyagban gazdag, beleértve a rostokat, a C-vitamint, a K-vitamint, a vasat és a káliumot. Több fehérjét is tartalmaz, mint a legtöbb más zöldség.
A brokkoli mikrozöld népszerűségének számos jó oka van. A brokkoli mikrozöldje frissességet, ropogós textúrát és sokkal kevésbé keserű brokkoliízt ad, mint a kifejlett növény, ezért szívesen fogyasztják.

A brokkoli mikrozöldségnek gyulladáscsökkentő hatású, teli van A-, C-, E-, K-vitaminnal, fehérjével és kalciummal, beleértve jelentős mennyiségű vasat, magnéziumot és foszfort.

A brokkoli mikrozöldség gyorsan, 7-10 napon belül készen áll a betakarításra.

A brokkoli mikrozöldség otthoni termesztése egyszerű és rendkívül rövid folyamat. A vetéstől az aratásig mindössze 1-2 hétig tart. Ez azért lehetséges, mert a mikrozöldeket a korai növekedési szakaszban szüretelik, általában néhány nappal a csírázás után.

A brokkoli magokat nem szükséges áztatni, mivel vékony a maghéjuk. Azonnal szórhatjuk a növényi rostra. Alaposan permetezd meg vízzel. Figyelj rá, hogy egyeneltes legyenek a magok a rost párnán elhelyezve! Csúsztasd vissza doboz tetőbe 24-48 órara, míg a csírázás elindul.
Ezután vedd le a tetőt és tartsd napfényes helyen és persze tartsd nedvesen!

Brokkoli mikrozöldség termesztésekor ne tévesszen meg a csírák gyökérrendszere! Ne ijedj meg, ez nem penészgomba, hanem a brokkoli mikrozöldség extra rostos gyökere.

Ha nem frissen fogyasztod, tedd BEEEM méhviaszos kendőben vagy zsákban és tárold hűtőben!

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Érdekelhetnek még…