Leírás
A mustár a második legnépszerűbb fűszernövény.
A mustár mikrozöldség számos vitamin és ásványianyag tárháza, amelyek segítenek, hogy megőrizzük az egészségünket.
A mustár mikrozöldség gazdag A-, C-, E-, K-vitamin forrás. Alacsony a kalóriatartalma, ugyanakkor rostban gazdag.
Ezenkívül a mustár mikrozöldség a kalcium, vas, kálium, B2-vitamin, magnézium és B1-vitamint tartalmaz.
A mustár mikrozöldség kiváló forrása az energia- és szénhidrátoknak, fehérjéknek, élelmi rostoknak, folsavnak, niacinnak, riboflavinnak, tiaminnak, nátriumnak, káliumnak, kalciumnak, réznek, vasnak, magnéziumnak, mangánnak és cinknek.
A mustár mikrozöldje lágy, zamatos és fűszeres. Nagyon népszerű az ázsiai ételekben.
A mustár mikrozöldség termesztése pedig könnyű feladat! A mustármag apró méretű, ragacsossá válik, ha vízbe teszik, így elég nehéz a vetésük, ezért a magok áztatását hagyd ki a folyamatból.
Nedvesítsd meg a növényi rostot és arra szórd a mustár magokat. Csúsztasd vissza dobozba, hogy ne érje fény a csírázás ideje alatt, de közben naponta egyszer ellenőrizd, hogy elég nedves-e. 2-3 nap múlva leveheted a fedelet.
A mustár mikrozöldségek növekedése során figyelj arra, hogy a növényi rost folyamatosan nedves legyen. Nedves legyen, ne ázzon!
A mustár mikrozöldéség általában a vetéstől számított 5-14 napon belül készen áll a betakarításra.
Ha nem frissen fogyasztod, tedd BEEEM méhviaszos kendőben vagy zsákban és tárold hűtőben!
Értékelések
Még nincsenek értékelések.