Leírás
Egészséges táplálkozás mikrozöldségek segítségével.
A zsázsa mikrozöldségnek nagyon magas az antioxidánsok tartalma, és tele van A, C és K vitaminokkal.
Gazdag kalcium és mangán forrás.
Más mikrozöldekhez képest az egyik tápanyag dúsabb tápláléknak tartják, mivel nagyon alacsony kalóriatartalma és nagyon sok tápanyagot tartalmaz.
A zsázsa több C-vitamint tartalmaz, mint a narancs. Míg 100 g narancs 53,2 mg C vitamint tartalmaz, ugyanekkora adag zsázsa 69 mg-ot.
Ha szeretnéd erősíteni az immunrendszeredet, fontos számodra az egészséges táplálkozás, termessz otthon friss zsázsa mikrozöldséget.
Az olyan magvak, mint a zsázsa, kocsonyás magvak, ami azt jelenti, hogy beáztatva zselészerű és ragadós lesz a bevonatuk. Míg általában a mikrozöldség magvak növekedési idejét lecsökkenti, ha beáztatjuk, a zsázsa magokat nem szabad beáztatni!
A magokat tegyük a benedvesített növényi rost párnára és fedjük le, hogy a magok a sötétben csírázhassanak. Tartsuk így kb. 2 napig, jól szellőző, meleg, de közvetlen napfénytől védett helyen. A magok és a rost párna legyen nedves, de ne túlzottan. Ne öntözd túl, mert ez penészesedéshez vezethet.
Csírázás után tedd napfényes helyre és nedvesítsd be naponta kétszer. 4-6 napon belül le is arathatod a saját termésed!
Ha nem frissen fogyasztod, tedd BEEEM méhviaszos kendőben vagy zsákban és tárold hűtőben!
A csomag tartalma: 3 g mikrozöldség mag, növényi rost párna
Értékelések
Még nincsenek értékelések.